Günebakan'da kimler var?

Çerçi Sanat'ta bölümlerin adını farklı şekillerde adlandırmayı tercih ettiğimizden "Çerçi Sanat Yayında!" yazımızda değinmiştik. Günebakan, dosya konularımızın yer bulduğu bölümümün. Neden "günebakan"? Çünkü günebakan, başka bir adıyla ayçiçeği yüzünü güneşe dönen bir bitkidir. Biz de dosya konularımızda güneşin aydınlattığı yolda, güncel olanda ilerlemek istedik. Elbette köklerimizden, kök yazarlardan beslenmeyi ihmal etmeyerek...

Günebakan konuklarımızı hatırlamaya ne dersiniz?

1. sayımızın Günebakan konuğu Şule Gürbüz


Her sayıda ayrı bir heyecan yaşıyoruz ama ilk sayımızın heyecanı daha farklıydı elbette. 1. sayımızın Günebakan konuğu Şule Gürbüz. (Geçmiş zaman kullanmıyoruz, çünkü Çerçi Sanat'ta her yazıya her an erişebilirsiniz.)

Şule Gürbüz'ün Kambur, Zamanın Farkında ve Coşkuyla Ölmek kitaplarını inceledik. Gençliğinde Kambur'u yazdıktan sonra on dokuz yıl ara vermesi, bir ustadan saat işçiliğini öğrenip bu zanaat dalında çalışmayı tercih etmesi, eserlerindeki zaman vurgusu ve ayrıntılı anlatımı dikkatimizi çeken ayrıntılardandı.

Söyleşiyi buradan okuyabilirsiniz: http://cercisanat.com/dergi/1/sule-gurbuz-ile-soylesi


2. sayımızın Günebakan konuğu Hüseyin Kıran


2. sayımıza konuk olan Hüseyin Kıran'ın Madde Kara, Resul, Gecedegiden ve Benim Adım Meleklerin Hizasına Yazılıdır kitaplarını inceledik. Hüseyin Kıran'ı felaket anlatısı, kimlik, isim edinme ve bilinçdışı açısından inceledik. Zor bir süreçti ama özenli ve keyifli yazılar ortaya çıkarmaya çalıştık.

Söyleşiyi buradan okuyabilirsiniz: http://cercisanat.com/dergi/2/huseyin-kiran-ile-soylesi


3. sayımızın Günebakan konuğu Faruk Duman


Faruk Duman dosyası üzerinde hala çalışıyoruz. Yazılarımız şekillenmeye başlarken dikkatimizi çeken unsurlar masalsı anlatım ve sislerin içinden göz kırpan bir çocukluk oldu.

Söyleşiyi yeni sayımız yayınlandığında okuyabileceksiniz.

Küçük bir de sürprizbozan verelim: Diğer sayılarda sadece günümüz yazarları dosya konusu olmayacak, bazo sayılarımızda çeşitli temalar da Günebakan'da yerini alacak.

Yeni sayılarımızda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder