Editörden Yazısı

Editörden yazısı dergilerin olmazsa olmazıdır, her sayıya has bir önsözdür. Okurlarla yeni bir sayının heyecanını paylaşmak, onları dergiye buyur etmek ve onlara dergide, o sayıda neler bulabileceklerini anlatmaktır.

Biz de Çerçi Sanat'ı Editörden yazısından mahrum bırakmıyoruz. Hatta dergideki öyküler, şiirler ve denemeler kadar keyif alabileceğiniz tatta metinlerle karşınıza çıkmaya çabalıyoruz.

İşte ilk iki sayımızdaki Editörden yazılarımız:

1. Sayıda


İlk sayımızda yepyeni bir maceraya atılmanın sevincini sizlerle paylaştık. Çerçi nedir, Çerçi Sanat nedir, hepsine değinmeyi amaçladık:

"Çerçi, böylesi sorunlarla sesi soluğu çıkmayacak hale getirilmiş sanat ortamına belki de bir çıkış olma umuduyla oluşturulmuş bir sanat kolektifidir. Çerçi, özerktir. Tuttuğu yolun özel bir yol olduğunun bilinciyle hareket eder. Hesap defteri tutmaz. Hesap defterleri tüccarlara özeldir çünkü. Çıkar ilişkilerinin dört bir yanı sardığı günümüzde hesap defteri tutmayacak kadar budaladır. Bu budalalığının haklı gururunu yaşar yürüdüğü patikalarda. Çünkü ulaşabilirse bir güzelliğe ancak bu budalalıkla ulaşılabileceğini bilir. Hayalperestliği de buradan gelir. Sanata olan güveni de… Hatta insana olan güveni de… Çerçi için iyi metin dünyayı kurtaracaktır.Çok fazla konuşmayıp sözü dergiye bırakalım artık."

Tamamını okumak için: http://cercisanat.com/dergi/1

2. Sayıda


İkinci sayımızda heyecanımız, daha da iyi bir sayı çıkarabilme hedefiyle daha da artmıştı. Hislerimize yine Editörden yazımızı tercüman etme yoluna gittik ve e-dergi olmanın inceliklerine değindik:

"Peki, Çerçi Sanat neden sadece internet üzerinden yayın yapıyor? İnternet üzerinden yayın yapmamızın öncelikli nedeni ulaşılabilirlik. Çünkü Çerçi Sanat olarak, sanat dergilerinin kolay ulaşılabilir olması gerektiğini düşünüyoruz. Şöyle ki yayın-yayım hayatına başlayan sanat dergisinin amacı bellidir: çok satmak. Tabii ki değil. Bizce bir sanat dergisinin ilk amacı herkese açık olmasıdır. Yani sadece edebiyatla ilgilenen kısıtlı bir zümre yerine bütün toplumun (hatırlatırız Çerçi hayalperesttir) faydasına sunulmalıdır. Sadece matbu alana hapsedilmiş dergilerin ne kadar ulaşılabilir olduğu ortadadır."

Tamamını okumak için: http://cercisanat.com/dergi/2

Üçüncü sayıda sizi ve bizi nasıl bir Editörden yazısı bekliyor, çok yakında göreceğiz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder