Bozlu Art Project'te Ali Teoman Germaner’in (Aloş) Kişisel Sergisi




Bozlu Art Project, 21 Nisan - 3 Haziran tarihleri arasında modern heykel sanatının önde gelen isimlerinden Ali Teoman Germaner’in (Aloş) kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.
 
Küratörlüğünü Özlem İnay Erten’in yaptığı, düzenlemesini ise Nevzat Sayın'ın üstlendiği sergide Ali Teoman Germaner’in 1950’li yıllardan bu yana ürettiği desenleri, resimleri ve heykellerinin bir arada görülebileceği kapsamlı bir seçkiye yer veriliyor.
 
1949 yılında girdiği Akademi’nin heykel bölümünde Rudolf Belling, Ali Hadi Bara ve Zühtü Müridoğlu gibi Türk heykelinin öncü isimlerinin öğrencisi olan Ali Teoman Germaner’in sanat yaşamındaki önemli köşe taşlarını yansıtmayı amaçlayan sergi, gerek sanatçı gerekse akademisyen kişiliğiyle Türkiye’de heykel sanatının geçirdiği dönüşümlerin büyük bir bölümüne tanıklık etmiş sanatçının yarım asrı aşan sanat yaşamındaki süreci gözler önüne seriyor.
 
“İnsanlığın geçmişi benim de geçmişimdir.” diyen Aloş’un Mezopotamya, Mısır, Orta Amerika gibi uygarlıklarının sanat ve mitolojilerinden etkilenerek oluşturduğu fantastik figürlerle dolu görsel dil, güncel siyasal-sosyal olayları irdeleyen metaforik bir anlatımın kapılarını izleyiciye aralarken, sanatçının resim ve heykellerinin adeta imzası haline gelen Zümrüd-ü Anka, yılan ve at figürleri ile deniz kabuklarına kadar uzanan masalsı atmosfer, sanatseverleri Aloş’un düş gücünün doruklarında sıra dışı bir gezintiye çıkarıyor.
  
Bozlu Art Project Nişantaşı’nda 3 Haziran’a kadar izlenebilecek sergi, Aloş’un yarım asrı aşkın bir süredir soyuttan figüre, desenden gravüre, resimden heykele ve bronz, taş, ahşap gibi farklı malzemelere uzanan zengin ifade arayışlarını yansıtıyor.
 
Bilgi için:
Hazal Gençay
hazal.gencay@bozluartproject.com
+90 212 232 7 232 
Copyright © 2015 Bozlu Art Project, Bütün hakları saklıdır.

Posta adresi:
Bozlu Art Project Nişantaşı
Teşvikiye Cad. İsmet Apt.
No:45/1 Nişantaşı
İstanbul 34365 
Türkiye

Salı - Cumartesi
10:00 - 19:00
 
contact@bozluartproject.com www.bozluartproject.com

3 yorum:

  1. Sitenizdeki haberleri bir süredir takip ediyorum, son dakika haberler kategorili kapsamlı bir yayın dahada güzel olur görüşündeyim.

    YanıtlaSil
  2. Haber DAHİ internet habercilik olarak güncel haberler paylaşımı yapmaktayız, siz değerli bloggerları bekliyoruz
    http://www.haberdahi.com/

    YanıtlaSil
  3. ekonomi haberleri ni gelişmeleri anlık para piyasalarını takip etmek isterseniz haber sitemizi ziyaret edebilirsiniz
    http://www.haberz.net

    YanıtlaSil